Uncategorized

Tocăniţă de vită cu piure de casă

1.Cu o seară înainte, pregăteşte marinada cu vin roşu, ceapă curăţată, cuişoare, mixul de condimente, ulei, sare şi piper. Amestecă bine şi adaugă cuburile de carne. Lasă la marinat la rece pentru 24 de ore.

2.Curăţă şi toacă ceapa rămasă. Curăţă şi toacă usturoiul. Încinge uleiul, adaugă ceapa şi usturoiul. Pune carnea scursă şi lasă să se aurească. Adaugă făina şi pasta de roşii. Amestecă bine. Adaugă condimentele. Lasă să fiarbă încet timp de 2 ore.

3.Curăţă şi toacă ciupercile champignon. Adaugă-le peste carne şi mai lasă pe foc o oră. 

4.Între timp, pregăteşte piureul; curăţă, spală, decojeşte şi taie cartofii în bucăţi. Pune la fiert în multă apă cu sare timp de 20 de minute. 

5.Scurge de apa în care au fiert şi toarnă laptele călduţ şi untul. Sărează, piperează şi pasează cu mixerul. Serveşte tocăniţa lângă piure. 

Credit foto : Photoland/Profimedia

 

Tocanita Lancashire

Poza principala

vita_mica.jpg

1 kg de ceafă de vită (cubuleţe)

250 g ciuperci champignon 

750 ml vin roşu 

1 lingură cu pastă tomate

2 cepe

4 cuişoare

2 căţei de usturoi

mix de condimente (cimbru, tarhon, busuioc)

3 linguri cu ulei

1 lingură cu făină

sare, piper

 

Pentru piureul de casă

1 kg cartofi albi

200 ml lapte

50 g unt sărat

nucşoară

sare şi piper

 

Tocanita portugheza

Un prânz complet într-o sâmbătă răcoroasă petrecută cu cei dragi.
Numar de portii
6
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE