Bucatarii internationale Peste Tocanite Uncategorized

Tocăniță mediteraneeană de pește alb

Nicio masă fără pește! Tocăniță delicioasă și aromată.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: îndelungat

Porții: 4

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 ceapă feliată subțire
  • 1 praz, tăiat pe lungime și feliat
  • 4 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 4 linguri vin alb sec
  • 750 ml supă de pește
  • 4 frunze de dafin
  • 2 lingurițe mărar uscat
  • 1 fâșie coajă portocală
  • 600 g pește alb, fără piele și fără oase (dorada de exemplu)
  • 350 g creveți cruzi, decorticați
  • sos aioli
  • sare
  • piper măcinat
  • frunze de pătrunjel tocate
  • felii de baghetă prăjită pentru servit

Modalitate de preparare:

  1. Încingeți uleiul într-o cratiță la foc iute.
  2. Adăugați ceapa împreună cu prazul și reduceți focul.
  3. Căliți, având grijă să amestecați frecvent, pentru aproximativ 2 minute.
  4. Adăugați usturoiul și continuați să căliți.
  5. Adăugați vinul alb și fierbeți timp de câteva minute, până când se evaporă.
  6. Încorporați supa, frunzele de dafin, mărarul și coaja de portocală, apoi asezonați după gust cu sare și piper.
  7. Turnați amestecul obținut în oala slow cooker.
  8. Acoperiți cu capacul și setați oala pe modul HIGH, timp de aproximativ 1 oră.
  9. Treceți oala pe modul LOW și adăugați peștele, acoperiți din nou cu capacul și fierbeți până când peștele este gata.
  10. Cu câteva minute înainte de a închide adăugați creveții și lăsați-i până își schimbă culoarea în roz.
  11. Încorporați 2 linguri din zeamă în sosul aioli, amestecând ușor, apoi încorporați sosul în supă.
  12. Completați cu sare și piper după gust și serviți.
  13. Presărați pătrunjel și serviți cu pâine prăjită.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE