Uncategorized

Tocăniţă mexicană de curcan

1. Toacă ceapa mai mare şi căleşte-o într-o lingură de ulei, cu un praf de sare într-o cratiţă mai mare. Când s-a aurit ceapa, adaugă fasolea, cu tot cu zeamă, chimionul şi bouquet garni. 

 

2. Sărează tocanita, piperează după gust, acoperă şi lasă să fiarbă pe foc mic, acoperit, aproximativ 20 de minute. Când e gata scoate bouquet garni.

 

3. Între timp, taie pieptul de curcan fâşii, la fel şi ardeii (curăţaţi de vinişoare şi cotoare). Încinge 3 linguri cu ulei într-o tigaie încăpătoare şi prăjeşte ardeii şi curcanul la foc iute, trei minute, amestecând des. 

 

4. Răstoarnă totul în cratiţa cu fasole. Amestecă, acoperă cratiţa şi mai lasă pe foc încă 10 minute. Serveşte tocanita fierbine, cu pătrunjel verde tocat deasupra.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Sugestie. Dacă îţi plac mâncărurile picante, adaugă doi ardei roşii iuţi, din cei mici, sau o linguriţă cu boia iute de ardei.

 

Medalion de curcan cu pasta de masline

Poza principala

tocanita_mica.jpg

1 kg piept de curcan

2 ardei graşi roşii

2 ardei graşi galbeni

1 cutie mare de fasole roşie

2 cepe

1 bouquet garni (pătrunjel, cimbru,, rozmarin, salvie, oregano, tarhon, prinse în buchet)

1 lingură de chimion

ulei de măsline

sare

piper

 

Paste cu piept de curcan

Nu te speria, nu e foarte iute, aşa cum te-ai aştepta de la o specialitate mexicană. Tocanita mexicana este şi foarte uşor de preparat, şi foarte sănătoasă.
Numar de portii
6
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE