Tocanita portugheza

1. Taiati carnea in cubulete de 2cm si lasati-o intr-un vas de sticla.

2. Amestecati ingredientele pentru marinata (cu exceptia smantanei), rasturnati-le peste carne si lasati-le asa aproximativ 4 ore. Cu cat le lasati mai mult, cu atat carnea va avea un gust mai bun. Marinata nu numai ca da gust bun carnii, dar o si fragezeste.

3. Curatati cartofii si puneti-i in apa rece. Taiati-i in felii subtiri si lasati-i in apa. Incalziti uleiul intr-un vas mare la foc mediu. Uscati cartofii pe hartie de bucatarie si puneti-i usor in uleiul fierbinte. Prajiti-i pana capata devin aurii si crocanti. Scoateti-i si scurgeti-i tot pe hartie de bucatarie.

4. Incalziti uleiul pentru carne si prajiti cubuletele timp de cateva minute la foc mare. Prajiti cateva bucati pe rand pana sunt gata toate. Puneti toate cubuletele inapoi in vas, turnati marinata si smantana (daca doriti) peste carne si lasati tocanita sa fiarba pana sosul devine mai gros si scade. Serveste tocanita cu cartofii prajiti sau mamaliguta si salata de sezon.

Poza principala

h_01294459mica.jpg

600g carne de porc
ulei pentru prajit
Marinata
4-6 catei de usturoi, zdrobiti
sare si piper negru proaspat macinat
200ml vin alb
30ml sos Worcester
ulei dupa gust
3g chimion macinat
zeama de la o lamaie
100ml smantana
4 cartofi mari
ulei pentru gatit

Condimentata si aromata, aceasta tocanita este o simfonie de gusturi.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE