Tocanita usturoiata

1.Călește puțin ceapa, tăiată solzișori, apoi adaugă pieptul de porc și cârnaţii tăiaţi în bucăţi. Lasă pe foc până ce carnea își schimbă culoarea.

2.Adaugă cartofii tăiaţi în cuburi și usturoiul în fâșii (oprește doi căţei de usturoi). Toarnă o cană cu apă și lasă pe foc, amestecând,  până ce cartofii sunt aproape fierţi. 

3.Pune în sos două boabe de ienibahar, cinci de piper negru și usturoiul rămas, zdrobit ca pentru mujdei. Toarnă o jumătate de cană cu apă. 

4.Dă totul la cuptor, la foc potrivit, până când scade bine. Aromatizează cu pătrunjel.

credit foto: © Martin Turzak – Fotolia.com

Sugestie. Dacă ai o cană cu vin alb, folosește-l în loc de apă!

 

Confit Byaldi (tocăniță turcească de legume)

Poza principala

tocanita_fotolia_39179636_subscription_xxl.jpg_c_martin_turzak_-_fotolia.com_mica.jpg

500 g piept de porc

3 cârnaţi afumaţi

2 cepe

1 căpățână mare de usturoi

8 cartofi

pătrunjel

ienibahar

ulei

sare

piper

 

Tocăniță de vară

Picanta si aromata, tocanita usturoiata e grozava alaturi de mamaliguta.
Numar de portii
8
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE