Uncategorized

Top 10 alimente bogate în FIER care îţi cresc ca prin MINUNE performanţele fizice

Sursa
RomaniaLibera.ro
În prezent, alimentaţia noastră este bogată în grăsimi şi zaharuri, dar sărăcă în nutrienţi vitali pentru sănătatea organismului precum fierul. Lipsa de fier scade performanţa fizică şi rezistenţa la efort, cauzează oboseală şi apatie, provoacă gastrita sau anemie şi diminuează eficenţa organismului de a se apăra împotriva bolilor.
herbalife_5mica.jpg

Bărbaţii au nevoie de 9 mg de fier zilnic, în timp ce femeile trebuie să îi asigure organismului o doză de 16-18 mg. Cea mai sigură sursă de fier este cea din alimente. Suplimentele de fier se iau numai pe baza de prescripţie medicalăă, în doza şi perioada indicată de medic.

Citeşte şi NU toate fructele sunt BUNE pentru dietă! Află care dintre ele te AJUTĂ să slăbeşti. 

Nutriţioniştii recomandă să consumaţi la fiecare masă produse bogate în fier şi vitamina C. Prezenţa vitaminei C triplează cantitatea de fier absorbită din alimente. În plus, asociaţi carnea cu legumele şi cerealele şi nu beţi ceai sau cafea în timpul mesei pentru a asigura un aport optim de fier.

„În ciuda reclamei făcute de celebrul Popeye marinarul, spanacul are un conţinut redus de fier, care în plus, este fier vegetal non-hemic, adică greu de asimilat. Pentru a îmbunătăţi absorbţia fierului, spanacul trebuie asociat în cadrul aceleiaşi mese cu produse din carne şi suc de lămâie, care conţine vitamina C”, spune nutriţionistul Mihaela Bilic în cartea Sănătatea are gust.

Citește articolul de pe romanialibera.ro pentru a afla care alimente sunt cele mai bune surse de fier.

Facebook Comments

Taguri

samira.stefan

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE