Uncategorized

Tort capucino

Acest tort practic nici nu mai are nevoie de prezentare.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 12

Ingrediente:

  • 250 g unt
  • 250 g zahăr brun
  • 300 g făină cu agent de creștere
  • 4 ouă bătute
  • 50 g nuci, prăjite și fin tocate
  • 200 ml cafea instant ( răcită )

Pentru glazură:

  • 500 g mascarpone
  • 2 linguri zahăr brun
  • pudră de cacao pentru decor

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește cuptorul la 180 de grade.
  2. Tapetați cu hârtie de copt 2 tăvi cu diametrul de 20 cm.
  3. Bateți untul cu zahărul până obțineți o textură cremoasă și se adaugă făina și ouăle amestecând continuu până se obține un amestec omogen.
  4. Încorporați nucile și jumătate din cantitatea de cafea.
  5. Distribuiți amestecul obținut în cele două forme pregătite.
  6. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 minute.
  7. Lăsați prăjitura să se răcească pe un raft de sârmă, timp de 5-10 minute.
  8. Îndulciți cafeaua rămasă cu restul de zahăr și presărați câte 4 linguri pe blat.
  9. Lăsați-le să se răcească complet.
  10. Cât timp prăjitura se răcește, preparați glazura.
  11. Combinați mascarpone cu 2-3 linguri de cafea și zahărul brun.
  12. Mixați pentru a obține un amestec cremos.
  13. Distribuiți o parte din acest amestec între cele două blaturi de tort.
  14. Folosind o spatulă răspândiți restul compoziției pe deasupra tortului.
  15. Decorați cu pudră de cacao.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE