Tort cu cremă de nuci

1.Freacă gălbenușurile cu zahărul. Adaugă albușurile spumă, nucile măcinate, sare și grișul.
 
2.Toarnă compoziţia astfel obţinută într-o formă unsă cu unt și tapetată cu făină. Coace la foc potrivit 35 de minute.
 
3.Între timp, pregătește siropul. Într-un litru de apă clocotită, adaugă zahărul, romul și puţină coajă de lămâie.
 
4.Separat, freacă untul cu zahărul tos și zahărul pudră. Adaugă apoi nucile măcinate.
 
5.După ce s-a răcit blatul, taie-l în două părţi. Însiropează-le, după care întinde pe fiecare parte cremă de nuci și așază-le ușor una peste alta.
 
6.Unge deasupra cu puţină cremă și ornează cu jumătăţi de nuci.

Poza principala

tort_cu_crema_de_nuci_mica.jpg

    6 ouă
    6 linguri cu zahăr
    6 linguri cu griş
    100 g nuci
    sare
Pentru cremă
    600 g nucă
    200 g zahăr
    200 g zahăr pudră
    200 g unt
Pentru sirop
    1 l apă
    coajă rasă de lămâie
    7 linguri cu zahăr
    50 ml rom

Reţeta de tort cu cremă de nuci este atât de delicioasă încât va deveni preferata familiei!
Numar de portii
8
Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE