Tort cu frișcă

1.Bate albușurile cu 150 g de zahăr și încorporează cu lingura gălbenușurile și făina cernută împreună cu praful de copt și 150 g de nucă măcinată.

2.Împarte compoziția în cinci și coace foile într-o formă rotundă tapetată cu hârtie, vreme de 10-12 minute. 

3.Caramelizează restul de zahăr și, când devine arămiu, adaugă nucile jumătăți. Amestecă și scoate-le pe folie de aluminiu. 

4.Când s-au răcit, mărunțește nucile caramelizate cu sucitorul sau cu ciocanul de șnițele. Asamblează tortul astfel: blat, frișcă bătută energic cu zahărul vanilat, nucă și tot așa până la final. 

5.Îmbracă tortul în restul de frișcă și presară cu generozitate, inclusiv pe margine, cranț de nucă zdrobită. Dă tortul cu frișcă la rece înainte de a-l felia și servi.

credit foto: © MarinaParshina – Fotolia.com

 

Tort de mere cu zahăr ars

Poza principala

fotolia_32339590_subscription_xl.jpg_c_marinaparshina_-_fotolia.com_mica.jpg

600 ml frișcă bătută

6 albușuri

300 g zahăr

350 g nucă

4 gălbenușuri

3 linguri cu făină

1 pliculeț cu praf de copt

2 pliculețe cu zahăr vanilat

 

Tort Pădurea Neagră (Foret Noire)

Perfect pentru mesele festive, pregătește celor dragi rețeta de tort cu frișcă.
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE