Tort cu lichior de visine si frisca

Intr-un castron, bati spuma untul cu zaharul (tos si vanilat) si ouale. Incorporezi treptat si faina, praful de copt, cacaua, fulgii de ciocolata si o lingura cu migdale macinate.

Ungi cu unt forma de copt, o tapetezi cu restul migdalelor macinate si apoi torni uniform aluatul. Coci blatul in cuptor vreo 45-50 de minute, la 180 °C (foc moderat), dupa care il lasi la racit. Il scoti din forma si il mai lasi un pic.

Tai blatul in jumatate si insiropezi ambele parti cu lichiorul. Frisca bine racita o bati spuma si o amesteci cu zaharul pudra si cu cel vanilat.

Pui un blat pe platou si distribui pe el 1/3 din frisca, apoi pui peste el cealalta jumatate de blat. Imbraci tortul cu frisca, pastrand putina pentru decor.

Frisca ramasa o pui in punguta de spritat, atasandu-i capatul in forma de stea, si pe tort spritezi chiar o forma de stea din frisca!

Pui tortul la rece si inainte de a-l aduce la masa il ornezi cu praline si ciocolata rasa.

Tort cu coniac

 

Poza principala

tort-lichior_400.jpg

Blat:
200 g unt
200 g zahar
1 pachetel de zahar vanilat
4 oua
1 praf de copt
1 lingura de cacao
100 g migdale macinate
300 g faina
1 lingura de cacao
200 g ciocolata rasa
Umplutura:
lichior de visine (sau de cirese amare)
600 g frisca
2 linguri de zahar pudra
1 pachetel de zahar vanilinat
In plus:
unt pentru uns forma
praline cu lichior de visine
ciocolata rasa

Lichiorul de visine transforma acest tort intr-un deliciu.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE