Uncategorized

Tort cu mac si caise

1. Spală caisele și scufundă-le într-un vas cu apă clocotită pentru 1-2 minute, apoi curăță-le de pieliță și sâmburi. Între timp, pune pe foc 500 ml de apă cu 100 g de zahăr și lasă până ce acesta se topește. Adaugă jumătățile de caise și ține pe foc 10 minute. Scoate-le cu o sită și lasă să se răcească.

2. Freaca bine untul cu zaharul pudră, coaja de lamâie si galbenusurile. Adauga doua galbenusuri batute, faina, praful de copt, laptele si macul. Amesteca-le bine si încet.

3. Unge o tava cu unt și tapeteaz-o cu faina, toarna o jumătate din compoziție, pune o parte din caise feliate și restul de compoziție. 

4. Da tava la cuptorul încins pentru 40 de minute. Pentru bezea, bate bine cele doua albusuri cu o lingura de zahar ca pentru bezea. 

5. Scoate tava din cuptor, unge prajitura cu gem si deasupra acopera cu bezea si mai da la cuptor înca 10 minute. Când se raceste decorează prajitura cu restul de caise si frunze proaspete de menta.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Sugestie. Când vrei să prepari mai rapid această prăjitură, folosește caise din compot foarte bine scurse.

 

Gem de caise

Poza principala

tort_mica.jpg

10 caise

100 g unt

250 g zahar pudra

100 g zahăr tos

250 g faina

200 g mac

250 ml lapte

2 oua

1 pliculet cu praf de copt

coaja de lamâie

100 g gem

 

pentru crustă: 

2 albușuri

100 g zahăr pudră

 

Tarta de caise

Profita de fructele de sezon si prepara un tort la fel de bun ca cel cu ciocolata, dar mult mai usor si foarte aromat.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE