Tort cu mere

1. Într-un castron, cerne făina cu praful de copt și un praf de sare. Curăţă merele, taie-le în cuburi mari.

2. Separat, mixează uleiul cu esenţa de rom, zahărul vanilat și zahărul, apoi încorporează treptat apa minerală.

3. Compoziţia astfel obţinută, toarn-o peste amestecul de făină. Amestecă ușor până se desfac toate cocoloașele.

Tarta cu mere

4. Pune aluatul într-o formă unsă cu ulei și tapetată cu făină. Deasupra, așază cuburile de măr. Coace tortul cu mere la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40 de minute.

5. Sugestie. Pentru a nu-şi schimba culoarea, stropeşte cubuleţele de măr cu puţină zeamă de lămâie. Tortul cu mere se serveste rece si este minunata in zilele de post.

 

Tort cu mere caramelizate și frișcă

Poza principala

tort_de_mere_mic.jpg

4 mere

3 căni cu făină

2 căni cu zahăr

2 căni cu apă minerală

3/4 de căni ulei

1 plic praf de copt

2 pliculețe cu zahăr vanilat

esenţă de rom

sare

 

Ștrudel cu mere

Tortul cu mere este desertul preferat al toamnei.
Numar de portii
6
Calorii
310
Facebook Comments



Mariana.F

Comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE