Tort cu piscoturi

1.Pentru foi, se amesteca toate ingredientele, se imparte aluatul in doua ,se fac 2 foi subtiri si se coc pe fundul tavii, apoi se umplu cu crema si piscoturi.
2.Se prepara crema:laptele se fierbe cu 3 linguri zahar si 3 linguri faina pana capata consistenta unei smantani groase.Se lasa la racit.Intre timp, se freaca untul spuma cu zaharul pudra si, cand crema s-a racit, se incorporeaza treptat in untul spumat.
3.Se pune prima foaie, se acopera cu crema ,apoi se aseaza un rand de piscoturi trecute printr-un sirop ,in care s-a pus esenta de rom.Se acopera cu crema, apoi din nou piscoturi inmuiate in sirop, crema si totul se acopera cu cea de-a doua foaie.
4.Apa,cacao si zaharul se fierb si cand glazura s-a racit putin se adauga untul si se pune peste tort sa se intareasca.Se taie cu cutit cald.
Pentru foi:
200g.faina,
50g.unt,
1 ou,
1 lingura de miere,
50g.zahar,
1 lingura cacao neagra;
Pentru crema:
1/2 l. lapte,
3 linguri zahar,
3 linguri faina,350g.unt sau margarina Rama,
350g.zahar pudra;
Pentru glazura:
3 linguri cacao neagra,
150g.zahar,
3 linguri apa,unt cat o nuca;
In plus 2 cutii de piscoturi si un sirop cu esenta de rom;
Foarte gustos, propice oricarei sarbatori…
Numar de portii
1
Calorii
Facebook Comments

Roda45

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE