Tort de bezea cu ciocolata si curmale

1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si unge o tava de 20 cm cu ulei. Presara cacao si lasa deoparte.

2. Bate albusurile intr-un castron pana se intaresc. Adauga zaharul cate o lingura, treptat.

3. Rade ciocolata foarte fin. Adauga alunele si nucile sfaramate fin si curmalele. Aromatizeaza cu esenta de vanilie.

4. Pune amestecul in tava si lasa la cuptor timp de 45 de minute. Lasa la racit.

5. Bate smantana impreuna cu zaharul si serveste acest tort de bezea cu ciocolata impreuna cu frisca batuta si o ceasca de cafea aromata.

credit foto: Guliver

Prajitura de curmale si ciocolata

Poza principala

tort_de_bezea_cu_ciocolata_si_curmale_400.gif

cacao
4 albusuri, la temperatura camerei
125g de zahar brun
200g de ciocolata neagra
100g de alune, sfarmate
100g de nuci pecan, sfarmate
200g de curmale, taiate marunt
5ml de esenta de vanilie
250ml de smantana pentru frisca
30g de zahar

Un deliciu cu tort de bezea cu ciocolata dulce, perfect pentru mesele bogate, in familie.
Numar de portii
12
Facebook Comments

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE