Tort de bezea cu zmeura si coacaze

1. Potriviti cuptorul la 150 de grade. Desenati 3 cercuri de 21 cm, 18 cm si 15 cm pe hartia de copt. Puneti hartia in tava.

2. Bateti albusurile pana se intaresc, adaugati jumatate din zahar si bateti din nou, apoi adaugati-l treptat pe restul, amestecand temeinic.

3. Amestecati faina cu otetul pentru a crea o pasta fina si adaugati-o peste albusuri. Amestecati. Puneti si alunele, mai putin o lingura, pe care pastrati-o pentru mai tarziu. Impartiti bezeaua peste cele trei cercuri. Imprastiati alunele peste cel mai mic dintre cercuri. 

4. Coaceti pentru o ora. Inchideti cuptorul si lasati bezelele in cuptor pentru inca o ora sau chiar mai mult. Scoateti-le si lasati-le sa se raceasca.

5. Bateti frisca impreuna cu zaharul pana se intareste. Zdrobiti fructele cu o furculita si adaugati-le in crema de frisca, amestecand. Impartiti-o peste cele mai mari doua bezele. Puneti-le una peste cealalta, cu cea mai mica in varf. Puneti fructele ramase pe margini. Pudrati cu zahar pudra.

Poza principala

rexfeatures_1232298d_mica.jpg

6 albusuri
375 g zahar
1 lingurita faina
1 lingurita otet de vin alb
150 g alune, taiate

Pentru umplutura:
300 ml frisca
2 linguri zahar pudra
250 g zmeura
125 g coacaze (extra pentru decor)

Gustul delicat al bezelei completeaza perfect gustul acrisor al fructelor.
Numar de portii
10
Facebook Comments

Admin

Comentarii

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE