Tort cu ciocolată de casa şi căpşuni

1.Amestecă cacaua cernută cu 175 ml de apă fierbinte. Freacă untul cu ciocolata topită, zahărul şi esenţă de vanilie după gust. Adaugă şi amestecul de cacao şi freacă până devine o spumă. Adaugă ouăle, pe rând, alternând cu făina.
 
2.Bate smântâna bine şi încorporeaz-o în compoziţia de tort. Împarte-o în două şi toarnă-le în forme de copt, tapetate cu hârtie de copt. Dă-le la cuptor pentru 30-35 de minute. După ce le-ai scos din cuptor, lasă blaturile să se răcorească şi abia apoi scoate-le din forme.
 
3.Pentru cremă, pune pe foc mic smântâna dulce şi adaugă ciocolata de casa ruptă. Amestecă uşor şi dă deoparte când s-a topit ciocolata. La final, adaugă esenţa şi lasă să se răcească, amestecând uşor.
 
4.Pune jumătate din cremă peste un blat, acoperă cu jumătăţi de căpşuni şi pune deasupra al doilea blat. Ornează acest tort de ciocolata cu restul de cremă şi căpşune proaspete. Dă la frigider cel puţin 4-5 ore înainte de a servi tortul.

Poza principala

tort_de_ciocolata_si_capsuni_mica.jpg

    4 linguri cu cacao
    125 g unt
    100 g ciocolată menaj
    350 g zahar muscovado
    2 ouă
    300 g făină
    100 ml smântână
    350 g capşuni
    esenţă de vanilie
Pentru crema
    300 ml smântână dulce
    200 g ciocolată menaj
    esenţă de vanilie

Are un gust atât de bun, încât tortul cu ciocolată de casa şi căpăşuni va deveni desertul preferat al familiei.
Numar de portii
8
Calorii
673
Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE