Tort de clatite

1.Prepară mai întâi clătitele: amestecă laptele cu făina cât să nu rămână cocoloașe, adaugă apa minerală, oul și un praf de sare. Încinge o tigaie, unge-o cu ulei, toarnă aluat cu un polonic. Când se ia ușor (durează un minut), întoarce și prăjește pe partea cealaltă. Ies vreo 12 clătite din cantitatea asta.

2.Urmează umplutura: toacă mărunt ceapa, ciupercile și baconul și pune-le, împreună cu un praf de sare, într-o tigaie de teflon încinsă. Lasă pe foc, amestecând continuu, până ce scade apa lăsată de ciuperci. Condimentează după gust cu piper negru proaspăt măcinat.

3.Sosul se prepară rapid: pune untul la încins, adaugă smântâna și parmezanul. Amestecă,  apoi adaugă amidonul. Dacă ţi se pare că e prea gros, adaugă un pic de lapte. 

4.Montează tortul. Pentru că ai 12 clătite, e mai bine să faci două, sunt mai arătoase pe masă.  Așadar, o foaie de clătită, un pic de umplutură, sos… și tot așa până ce se termină cu foile de clătită. Servește cu foi de radicchio ca decor.  Tortul e bun cald, dar și rece.

 

Truc. Pune în sosul alb un pic de brânză de burduf – o lingură e de ajuns. Sosul iese mai interesant,  mai picant, tocmai bun pentru un pahar cu vin alb.

credit foto: © S.E. shooting – Fotolia.com

Tort aperitiv din clătite

Poza principala

tort_de_clatite_fotolia_28533264_subscription_xxl.jpg_c_s.e._shooting_-_fotolia.com_mica.jpg

150 g făină

1 ou

100 ml apă minerală

300 ml lapte

sare

 

pentru umplutură:

1 ceapă

6-7 ciuperci

50 g bacon

sare, piper

 

pentru sos:

1 lingură cu unt

50 ml smântână de gătit

50 g parmezan ras

1 linguriţă cu amidon

 

 

 

 

 

 

 

Clătite cu carne afumată de pui

 

Pentru o masă cu oaspeți de soi sau pentru un răsfăț de weekend, pregătește rețeta de tort de clătite!
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE