Uncategorized

Tort de crema bavarez cu lamai

Pentru blatul moale, amesteca ingredientele, formeaza o bila, infasoar-o intr-o folie si las-o 30 de minute in frigider. Unge o forma cu diametrul de 28 cm, intinde aluatul pe un fund de lemn presarat cu faina si pune-l apoi pe forma.

Pentru blatul de martipan amesteca bine martipanul cu 60 cl apa, migdalele, smantana, 60 g zahar si zaharul vanilat. Pune o folie de aluminiu pe forma, adauga compozitia peste blatul moale si uniformizeaza.

In cuptorul incalzit (180°C) coace-l circa 20 de minute. Lasa-l la racit.

Pentru umplutura, amesteca branza de vaci cu zahar si suc de lamaie. Inmoaie gelatina in apa rece. Las-o la scurs 10 minute, apoi incalzeste-o pana se topeste si incorporeaza-i branza de vaci.

Bate frisca. Pune crema pe blat, intinde bine si lasa cel putin 3 ore la rece. Decoreaza cu felii de lamaie.

Pentru glazura, amesteca sucul de lamaie si de portocale si mierea si lasa sa dea in clocot circa 2 minute. Ia de pe foc, lasa un pic sa se raceasca, apoi toarna peste feliile de lamaie.

Sursa: Revista FEMEIA.

Poza principala

tortul_de_lamaie_400.jpg

Pentru blatul moale:
100 g faina
un galbenus de ou
50 g unt
50 g zahar
un praf de sare

Pentru blatul de martipan:
25 g martipan brut (de la cofetarie)
100 g migdale cojite si pisate
1 lingura de smantana
60 g zahar
un pliculet de zahar vanilinat

Pentru umplutura:
700 g branza de vaci
200 g zahar pudra
sucul a doua lamai
8 foi de gelatina alba
300 g frisca

Pentru glazura:
2 felii subtiri de lamaie
100 ml suc de portocale
2 linguri de suc de lamaie
o lingurita de miere

Un desert racoritor, delicios in orice anotimp.
Numar de portii
8
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE