Uncategorized

Tort de fructe, alegerea pentru nunta regala a anului

Text
eCuisine
Sursa
The Independent
Foto
Getty Images
Alegerea tortului de nunta facuta de Printul William si Kate Middleton i-a facut pe bucatarii celebri sa ridice din sprancene.
kate.jpg

Viitorii miri au optat pentru un tort cu fructe pentru dejunul nuptial, decorat cu flori simbolice. Designul, de care Kate Middleton se pare ca este foarte interesata, este gatit la Fiona Cairns, o bucatareasa deloc celebra din Leicestershire, Marea Britanie.

Fiona Cairns, in varsta de 56 de ani, a fost contactata de biroul printului in februarie si s-a intalnit deja cu Kate Middleton pentru a discuta idei. „Nu mi-a venit sa cred. Sunt foarte incantata si ma simt privilegiata, e un amestec de emotii”, spune aceasta.

Bucatari rivali spun ca sunt surprinsi de algerea casei regale, avand in vedere ca Fiona Cairns face torturi pentru supermarketuri. In plus, criticii sustin ca nici nu se mai poarta torturile cu fructe, iar Casa Regala ar trebui sa tina cont de tendinte.

Kerry Kirchin, proprietara Cakes By Kerry, care face torturi elaborate si somptuase, multe dintre ele fiind figurate in show-uri televizate, spune ca miresele moderne aleg ciocolata, torturile cu fructe avand gloria lor in trecut.

Mirii vor avea si un al doilea tort, ales de mostenitorul la tron. Alegerea printului William consta intr-un un tort de biscuiti cu ciocolata realizat de McVitie. 

Tortul de fructe va fi decorat cu monograma printului si a viitoarei printese. Kate Middleton a cerut ca tortul sa fie decorat cu 16 feluri diferite de flori care simbolizeaza, printre altele, fericire, perfectiune si cavalerism.

Potrivit MSNBC, in 1981, Charles si Lady Diana au avut 23 de torturi la nunta. Cel mai mare din acestea era facut din martipan si fructe si decorat cu porumbei de zahar, embleme ale marinei britanice si literele C&D. In varf, avea trandafiri, crini si orhidee. Bucatarii au pregatit atunci doua torturi identice pentru a avea unul de rezerva in caz de accident, iar prepararea lor a durat doua saptamani.

La un an dupa moartea Dianei, o felie din acest tort a fost vanduta la licitatie cu 17.000 de lire sterline. 

Nunta Printului William cu Kate Middleton va avea loc pe 29 aprilie, la Londra, Marea Britanie.

 

Facebook Comments

cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE