Tort de lapte

1.Se amesteca faina si praful de copt intr-un castron mare.Intr-un castron separat, se amesteca galbenusurile de ou pana devin spumoase,se adauga zaharul ,laptele si vanilia.
2.Intr-un bol tinut la rece,in frigider, se amesteca galbenusurile cu compozitia de faina ,amestecand cu o lingura de lemn.Apoi, se foloseste o spatula pentru a amesteca usor compozitia de ou cu albusurile spuma.Compozitia rezultata se toarna intr-o tava de 13×9,unsa si tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 30-40 minute , la 325*C.Se face proba cu scobitoarea.Se lasa blatul sa se raceasca la temperatura camerei,cel putin 1 ora,daca nu mai mult.Se impunge blatul cu furculita de 20-30 de ori.
3.Se prepara siropul de lapte condensat:1/2 cana de lapte integral se amesteca cu 1/2 cana de lapte condensat ,cu 1/3 ceasca de smantana si 1 lingura de rom sau coniac.Siropul obtinut se toarna peste blatul de tort racit.Se tine la frigider 3 ore sau peste noapte, daca este posibil.
4.Intr-un bol rece se pune 1/4 cana de smantana pentru frisca ,se adauga 2 linguri zahar si 1 lingurita de vanilie (esenta) si se bate cu mixerul la mare viteza.Se pune amestecul peste blatul de tort insiropat, se presara scortisoara sau se orneaza cu fructe de padure.
Pofta buna!
1 1/2 cani de faina pentru prajituri,
1 1/2 lingurite praf de copt,
6 oua,
1/2 cana lapte integral,
1 cana zahar,
1 lingurita extract de lamaie,
sirop din lapte condensat(vezi reteta mai jos),
frisca
Acest tort pufos se inmoaie in trei tipuri de lapte in stil tipic si se acopera cu smantana proaspata pentru frisca.
Numar de portii
25
Calorii
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE