Uncategorized

Tort festiv de frisca impodobit cu perle

Separi galbenusurile de albusuri. Pe acestea din urma le bati spuma, apoi incorporezi treptat zaharul, batand vartos. Amesteci si galbenusurile, apoi le torni in spuma. Cerni peste amestecul de oua faina amestecata cu amidon, amesteci pana obtii o coca.

Tapetezi o tava cu hartie de copt si dai aluatul de tort la cuptor cca 12 minute, la foc moderat. Dupa ce-l scoti, il lasi sa se raceasca.

Umplutura:

Inmoi gelatina, speli smochinele, le tai bucatele, incalzesti vinul intr-o olicica si pui smochinele si zaharul sa dea intr-un clocot. Dai olicica deoparte. Introduci gelatina in vin, apoi il pui la frigider pentru 1 ora, sa obtii un jeleu. in el o sa incorporezi masa de frisca.

Blatul il tai in felii, pe care le asezi intr-un castron tapetat cu folie alimentara de plastic. Resturile de blat le faramitezi. Pui 1/3 din crema de smochine peste felii, apoi 1/3 din firimituri.

Repeti operatiunea de 2 ori. Pui tortul la frigider 2 ore. Intre timp topesti ciocolata la bain-marie si bati frisca bine, apoi le amesteci.

Scoti tortul din frigider, il rastorni pe platou, scoti folia si il imbraci complet cu crema de frisca. Decorezi tortul de frisca cu perle de zahar si cu smochina pe care ai aplicat foita aurie.

Prajitura mille-feuille

Tarta cu nuca

Sursa: Revista FEMEIA.

Poza principala

tort-festiv-de-frisca400.jpg

Blat:
4 oua
100 g zahar
100 g faina
20 g amidon

Umplutura:
12 smochine proaspete
300 ml vin rosu, 80 g zahar
300 ml frisca, 8 foi de gelatina alba
 
Crema:
300 g frisca 
150 g ciocolata alba
3 pliculete de intaritor de frisca

In plus:
perlute din zahar argintii
foita aurie
1 smochina uscata

Iata un tort cu frisca deosebit si extrem de gustos, numai bun pentru sarbatorile de iarna.
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE