Tort glossy de ciocolata

1. Preincalziti cuptorul la 160 de grade. Rupeti ciocolata in bucati si topiti-o la Bain-Marie sau in cuptorul cu microunde. Adaugati untul si amestecati pana la omogenizare. Lasati sa se raceasca 5 minute.

2. Adaugati zaharul, apoi cerneti faina, cacauna si bicarbonatul. Amestecati otetul cu laptele, apoi puneti ouale si mixati bine. Turnati peste amestecul de ciocolata si zahar si mixati pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa. Turnati in tava si neteziti la suprafata.

3. Coaceti pentru 1 ora si 15 minute pana ce blatul creste si este ferm. O scobitoare infipta in centru trebuie sa iasa curata pentru a va asigura ca blatul de tort este gata. Lasati sa se raceasca in tava pentru 10 minute, apoi lasati sa se raceasca de tot pe un platou.

4. Pentru crema si topping: Radeti 25 g din ciocolata neagra si lasati deoparte. Topiti restul de ciocolata la Bain-Marie sau la microunde. Inainte sa se topeasca de tot, adaugati frisca si amestecati bine. Indepartati de la sursa de caldura si lasati sa se raceasca, se va intari.

5. Taiati blatul in doua si insiropati-l cu putin coniac. Intindeti un sfert din crema de ciocolata pe primul blat, apoi lipiti-l pe cel de-al doilea pe deasupra. Intindeti restul de crema pe tot tortul, inclusiv pe margini. Presarati ciocolata rasa peste tot. Lasati tortul de ciocolata glossy deoparte cel putin 30 de minute inainte de a servi.

Tort cu branza si ciocolata

Poza principala

rexfeatures_1324358d_mica.jpg

125 g ciocolata neagra
125 g unt
250 g zahar
350 g faina cu agent de crestere
15 g cacao
1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
1 lingura otet de vin alb
250 ml lapte
2 oua
Pentru crema si topping:
275 g ciocolata neagra
300 ml frisca lichida
4 linguri coniac

Nu va vom crede niciodata daca ne spuneti ca puteti rezista acestui tort glossy senzational!
Numar de portii
16
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE