Uncategorized

Tort înecat în ciocolată

1. Pune migdalele într-un bol cu apa clocotita. Lasa 2-3 minute, clatește-le cu apa rece și curata coaja. Pentru a le întari aroma, pune miejii într-o tigaie uscata, la foc mic, pâna devin aurii.

2. Macina nucile și migdalele, apoi adauga în mixer 400 g de ciocolata rupta în bucatele și amesteca.

3. Separat, freaca 250 g de unt moale (la temperatura camerei) cu zaharul pâna când compozitia devine fina și cremoasa.

4. Adauga galbenușurile pe rând, amestecând dupa fiecare pâna se încorporeaza. La final, adauga esenta de rom și compozitia de ciocolata, nuci și migdale.

5. Bate albușurile spuma cu un praf de sare și încorporeaza-le în compozitia pregatita mai sus. Rastoarna într-o tava cu pereti detașabili, unsa și tapetata cu hârtie de copt.

6. Da la cuptorul preîncalzit 30-40 de minute ori pâna ce scobitoarea-test iese curata din aluat. Lasa sa se racoreasca și scoate inelul detașabil.

7. Pune pe foc mic restul de ciocolata împreuna cu smântâna dulce și lingura cu unt. Amesteca pâna ce obtii o compozitie omogena și cremoasa. Rastoarn-o peste tortul racorit. Taie-l când s-a racit complet. Un pahar cu vin dulce, alb și rece, este bine-venit.

 

Șarlotă cu fructe confiate

Poza principala

tort_mic.jpg

6 oua

600 g ciocolata amaruie

150 g migdale

150 g nuca

250 g unt + o lingura

100 g zahar pudra

3 linguri cu smântâna dulce

esenta de rom

sare

 

Tiramisu

Ce poți să mai spui când il vezi? Vreau o felie mare!!!!
Numar de portii
8
Facebook Comments


Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE