Tort Jaffa

1.Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga 1 pachetel
de zahar vanilinat si 80g.zahar,apoi, unul cate unul ,galbenusurile,
faina amestecata cu amidonul alimentar si date prin sita;se toarna
compozitia intr-o forma de tort,captusita cu hartie de copt si cu
diametrul de 26 cm.Se coace in cuptorul preincalzit, la 175*C, timp de
25 minute.
2.Se curata portocalele de coaja si de pielita alba din
interior.Pulpa portocalelor se desface in felii si se pun pe o hartie
absorbanta.Branza de vaca se amesteca cu branza mascarpone , cu
continutul batonului de vanilie, cu sucul de portocale si cu restul de zahar.
3.Tortul copt se lasa la racit ,apoi se taie in doua.Pe o farfurie
rotunda , se aseaza primul blat de tort, se insiropeaza cu lichiorul de
portocale, se unge cu gem de portocale si aseaza felii de portocale.Se
pune crema de mascarpone, se acopera cu al doilea blat si se tine la
rece,in frigider, 45 minute.
4.Frisca se bate cu restul de zahar vanilinat si se imbraca
tortul.Pe margini, se aseaza fursecuri rotunde umplute cu gem de
portocale si trase in ciocolata .Restul de fursecuri se taie in doua si
se orneaza cu ele tortul deasupra, alaturi de mandarinele confiate si
frunzulitele de menta.Tortul se serveste alaturi de o cafea neagra sau
cu un vin alb sec.
Pofta buna!
3 oua,
3 plicuri de zahar vanilinat,
150g.zahar,
50g.faina,
30g. amidon alimentar,
1lingura praf de copt,
3 portocale(cca.450g.),
1 lingura suc de portocale,
250g.branza de vaca ,
250g. mascarpone,
1 baton de vanilie,
3 linguri lichior de portocale,
150g. gem de portocale,
300g.frisca,
250g. fursecuri umplute cu gem de portocale si trase in ciocolata(din comert),
mandarine confiate si frunze de menta pentru ornat;
Este un tort savuros de Craciun sau alte sarbatori.
Numar de portii
12
Calorii
Facebook Comments

Roda45

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE