Tort moca cu glazură de ciocolată

1.Topeşte ciocolata ruptă bucăţele împreună cu laptele şi jumătate din cantitatea de zahăr şi amestecă. Lasă să se răcească apoi şi încorporează smântâna dulce.
 
2.Într-un castron, freacă spuma untul moale cu zahărul rămas. Treptat, încorporează ouăle amestecând bine după fiecare şi câte una-două linguri cu făină, pentru a împiedica să se taie crema.
 
3.Amestecă restul de făină cu praful de copt, cacaua cernută şi cafeaua solubilă. Adaugă ciocolata topită şi crema de unt şi amestecă uşor.
 
4.Toarnă compoziţia în două forme de tort unse cu puţin unt şi tapetate cu hârtie de copt şi dă-le la cuptor pentru 25-30 de minute fiecare. După ce au trecut testul scobitoarei, scoate-le din cuptor şi lasă-le să se răcească.
 
5.Pentru glazură, topeşte ciocolata şi untul într-un vas pus la bain-marie. Dă deoparte şi când s-a răcit, încorporează smântâna dulce şi bate-le împreună până devine o compoziţie spumoasă.
 
6.Unge un blat cu o parte din crema de mai sus, acoperă cu al doilea blat şi ornează deasupra cu restul de glazură.
 
7.Truc : Poţi congela tortul pentru maximum două luni.

Poza principala

tort_moca_cu_glazura_de_ciocolata_mica.jpg

    100 g ciocolată
    150 ml lapte
    350 g zahăr brun
    140 ml smântână dulce
    175 g unt
    3 ouă
    225 g făină
    2 linguriţe cu praf de copt
    2 linguriţe cu cacao
    2 linguri cu cafea solubila
Pentru glazura
    200 g ciocolată
    50 g unt fără sare
    150 ml smântână dulce

Dacă iubeşti ciocolata, nu ai cum să nu faci o pasiune pentru acest desert. Încearcă reţeta negreşit!
Numar de portii
8
Calorii
850
Facebook Comments

iulian.cazacu

Comentarii

Click aici pentru a comenta

  • din ce am observat aveti o problema in a trece gradele de coacere a prajiturilor.
    astazi am incercat sa fac acest tort si….cele 25-30 nu sunt suficiente pentru o coacere normala la 180 gr. trebuie undeva la 35-40 min.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE