Tort olandez cu visine

Lasi foitajul la dezghetat si il desfasori apoi in foaie subtire, pe o suprafata presarata cu faina. Cu ajutorul formei de copt, scoti trei blaturi (asezi forma cu gura in jos peste foitaj si „decupezi” cercurile).

Le asezi pe dosul tavii de copt, pe care ai udat-o in prealabil, si le dai la cuptor sa se coaca vreo 15 minute, la 225°C (temperatura ridicata, echivalenta treptei 7 de incalzire a cuptorului).

Lasi visinele la scurs si pui zaharul peste ele. Retii 10 visine si 2 linguri cu sirop pentru glazura. Amidonul se amesteca cu 2 linguri cu apa. incingi visinele si incorporezi amidonul.

Lasi sa dea un clocot si pui la racit fructele. Jumatate din cantitate o asezi pe unul dintre blaturile de tort. Smantana o bati bine cu zaharul, pana se leaga ca frisca. Gelatina o inmoi si o pui la dezlegat cu apa intr-o cratita.

O amesteci apoi cu frisca si o tii 30 de minute la frigider. Peste primul blat de tort acoperit cu visine intinzi frisca, asezi al doilea blat si pui pe el restul de visine, apoi iar frisca. Pui si al treilea blat peste primele doua.

Pentru glazura, amesteci zaharul pudra cu siropul de visine si il intinzi peste blatul de deasupra. Decorezi tortul olandez cu moturi de frisca, in care ai asezat cate o visina.

Tort Padurea Neagra

Prajitura cu visine

Sursa: Revista FEMEIA.

Poza principala

tort-olandez-cu-visine400.jpg

300 g foitaj congelat
500 g visine din borcan
40 g zahar
1 lingura cu amidon
3/4 l smantana
3 linguri cu zahar
4 foi de gelatina alba
250 g zahar pudra
*Cantitatile sunt pentru o forma de tort cu diametrul de 22 cm

Daca vrei sa iti impresionezi cunoscutii cu vreun desert, acest tort olandez este cel pe care trebuie sa il incerci.
Numar de portii
12
Facebook Comments


cmanager

Comentarii

Click aici pentru a comenta

  • imi doresc ff mult sa fac acest tort, dar nu inteleg, cum adica se incing visinele? daca poate sa imi explice cineva, va raman recunoscatoare:*:*
  • Marylena, e simplu, incingi intr-o tigaie, la foc mic, visinele cu zaharul de peste ele si amidonul, asa incat sa se inmoaie putin si sa se patrunda cu zaharul:) Daca te mai putem ajuta, aici suntem:)
  • Am reusit sa fac tortul, care a iesit delicios, desi nu a iesit la fel de aratos ca cel din poza, si nici aspectul marmorat de pe el nu mi-a iesit:( dar a fost tare buuun:)
  • Nu-i nimic, Marylena. Cate tavi n-am ars si cate prajituri care trebuiau sa fie ferme ne-au iesit ca un morman de aluat si crema, deloc aratos:)) Important e sa facem totul cu dragoste si rabdare si clar o sa iasa:)

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE