Tort Pădurea Neagră (Foret Noire)

1.Pune vișinele la scurs și păstrează vișinata. Macină migdalele, topește untul și separă ouăle. Bate albușurile cu zahărul și încorporează treptat gălbenușurile, făina cernută împreună cu cacaua și făina de migdale. La final, adaugă untul topit călduț.

2.Toarnă compoziția într-o formă unsă și tapetată cu făina sau hârtie de copt și coace 45 de minute. Lasă să se răcească în tavă, apoi taie blatul în trei foi.

3.Bate frișca spumă împreună cu întăritorul și zahărul vanilat. Împarte frișca în trei părți. În prima încorporează jumătate din gem, în a doua amestecă o parte din ciocolata rasă (ne trebuie și pentru decor) și a treia parte de frișcă las-o simplă.

4.Unge primul blat cu amestecul de frișcă și gem și pune vișinele scurse. Pune deasupra al doilea blat și stropește-l cu vișinată. Acoperă blatul cu amestecul de frișcă și ciocolată și pune deasupra al treilea blat și apasă ușor.

5.Ornează tortul cu ultima parte de frișcă, îmbracă marginile cu ciocolata rămasă și decorează cu vișinele/cireșele glasate. Dă tortul Pădurea Neagră la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de a-l felia și servi invitaților.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Tort diplomat cu piscoturi

Poza principala

tort_padure_mic.jpg

Pentru blat

20 g migdale

60 g unt

6 ouă

180 g zahăr tos

160 g făină

50 g cacao

 

Pentru umplutură

400 g vișine din vișinată

200 g ciocolată rasă

500 ml fișcă lichidă

2 pliculețe cu zahăr vanilat

1 pachet cu întăritor de frișcă

200 g gem de vișine

12 visine/cireșe glasate

 

Pandişpan cu ciocolată

Rafinat și elegant, tortul Pădurea Neagră este alegerea perfectă pentru o masă de sărbătoare.
Numar de portii
10
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE