Tort tiramisu cu capsune

Blat:

Separi ouale. Bati galbenusurile spuma cu zaharul, iar albusurile separat. Le amesteci cu grija.

Faina cu amidonul si cacaua le cerni peste oua, continui sa amesteci si torni aluatul intr-o forma de tort  unsa, pe care o bagi in cuptorul incins la 180° pentru 30 de minute. Dupa ce o scoti, lasi blatul la racit.

Crema:

Dizolvi gelatina in apa rece si o topesti in sucul de portocale. Amesteci mascarpone cu branza de vaci si zaharul. Tai in jumatate. Incorporezi in masa de mascarpone smantana batuta si apoi gelatina si capsunele.

Blatul racit il tai in doua foi egale. Pui o foaie in forma de tort si o stropesti cu amaretto si espresso, apoi intinzi crema. O pui si pe cealalta si presezi usor marginile. Lasi sa se intrepatrunda gusturile cam 2 ore.

Decor:

Bati frisca, zaharul vanilinat si intaritorul de frisca. Desprinzi inelul de la forma si imbraci tortul cu frisca batuta. Capsunele ramase le pui pe tort si presari fulgii de ciocolata alba.

Revista FEMEIA.

Poza principala

tort_tiramisu_cu_capsune_400.jpg

Blat:
4 oua
150 g zahar
75 g faina
75 g amidon
2 linguri de cacao
½ pachet praf de copt
4 linguri de espresso
4 linguri de amaretto
Crema:
200 g frisca
300 g mascarpone
200 g branza de vaci
2 foi de gelatina
4 lingura de suc de portocale
4 linguri de zahar
500 g capsune
Decor:
500 g frisca
un pachet de zahar vanilinat
un pachet de intaritor de frisca
100 g fulgi de ciocolata alba

Nu te speria de complexitatea ridicata a acestui desert, se spune ca tot ce iti trebuie este dragoste si rabdare pentru a prepara bucate delicioase.
Numar de portii
10
Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE