Tort

Se bate albușul spumă împreună cu apa, apoi se adaugă zahărul , vanilia și gălbenușul. Făina și praful de copt se cern iar apoi se încorporează ușor în spumă,la fel se procedează și la blatul 2.

Crema: Se pune laptele la fiert împreuna cu zahărul se adaugă grisul si se lasă să dea în clocot, după ce a fiert se lasă la rece circa o oră. După ce s-a răcit, se încorporează nuca și margarina si jumătate din esența de rom. Se taie primul blalt în două, se stropește cu puțină esență și se așază crema.

Cel de al doilea blat se pune la mijloc după care se așază încă un strat de cremă și se pune cealaltă parte din primul blat. Deasupra se poate orna cu frișcă sau glazura de caramel sau ciocolata, în funcție de preferințe.

Blatul 1:
8 ouă
16 linguri apă minerală,
16 linguri făină,
16 linguri zahăr,
2 plicuri vanilie,
1 praf de copt.
Blatul 2:
4 ouă,
8 linguri apă minerală,
8 linguri făină,
8 linguri zahăr,
1 lingură cacao,
1 plic vanilie,
1 praf de copt.
Crema:
1L de lapte,
200g griș,
350g nuca măcinată,
250g zahăr,
250g unt sau margarină,
50ml esență de rom.

Este tortul meu preferat, deși îmi ia ceva timp să-l prepar.
Numar de portii
20
Calorii
200
Facebook Comments

Eunice

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE