Tortul bucuriei

1.Unge cu unt o formă de copt cu pereţi detaşabili şi tapeteaz-o cu hârtie de copt. Topeşte ciocolata şi amestecă bine până devine spumoasă şi se mai răcoreşte.
 
2.Cu un mixer, bate untul cu zahărul şi vanilia până devine o cremă aerată. Încorporează ouăle pe rând, amestecând bine după fiecare.
 
3.Adaugă ciocolata topită şi amestecă uşor până se încorporează. Presară făina cernută şi cacaua, treptat, alternând cu laptele.
 
4.Toarnă în forma de copt şi coace blatul de tort 50-60 de minute sau până trece testul scobitorii. Lasă să se răcorească un sfert de oră în formă, apoi scoate blatul şi pune-l pe un grătar, la răcit.
 
5.Pentru cremă, amestecă ciocolata topită cu smântâna dulce şi amestecă uşor până se omogenizează şi compoziţia devine cremoasă.
 
6.După ce s-a răcorit, toarnă peste blat şi nivelează cu ajutorul unei spatule. Dă acest tort cu ciocolata la frigider 3-4 ore înainte de a servi tortul. Pentru un plus de impresie, decorează tortul bucuriei cu steluţe de zahăr.

Tort cu mere caramelizate si frisca

Briose cu portocale glasate

Poza principala

tortul_bucuriei_mica.jpg

    200 g ciocolată neagră (de post)
    200 g unt
    200 g zahăr brun
    3 ouă
    180 g făină
    1 linguriță cu esenţă de vanilie
    2 linguri cu cacao
    125 ml lapte
Pentru crema
    400 g ciocolată
    250 ml smântână dulce

Ce ne putem dori mai mult decât o felie de tort cu multă ciocolată fină, cremoasă şi aromată?
Numar de portii
10
Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE