Totul despre colesterol

Sursa
e-cuisine.ro
Foto
© カシス – Fotolia.com
Afla acum daca substanta numita colesterol este realmente un dusman pentru organismul tau.
totul_despre_colesterol_fotolia_21376752_subscription_xxl.jpg_c_kasisu_-_fotolia.com_.jpg

Atât ficatul cât și alte organe ale corpului nostru sunt adevărate ”fabrici” de colesterol. Acesta este asimilat in cantități semnificative de organismul uman din alimente cum ar fi carnea sau ouăle. 

Deși mulți se îngrijorează când aud de colesterol, corpul nostru are nevoie de acesta pentru a funcționa normal. Membranele celulelor se folosesc de această substanță pentru a produce acizi biliari, vitamina D sau chiar hormoni. Probleme apar atunci când consumăm multe alimente cu colesterol și depășim un prag peste care organismul nostru începe să dezvolte probleme de sănătate. 

 

Ovăzul, leac împotriva colesterolului

 

Majoritatea vorbesc despre colesterol ca despre un inamic al corpului uman, dar noi îți vom prezenta câteva lucruri pe care nu le știai despre această substanță. 

Colesterolul în timpul sarcinii

Pe parcursul unei sarcini, nivelul de colesterol al unei femei crește. Există un colesterol LDL – numit colesterolul bun – iar acesta, împreuna cu colesterolul total din organism, ating un prag puțin mai înalt decât cel obișnuit. De aceea, analizele de după sarcină vor indica un nivel mai mare ce nu ar trebui să le îngrijoreze pe proaspetele mamici. Mai mult, colesterolul ajută creierul bebelușului și susține dezvoltarea sistemului nervos.

 

Sfaturi pentru un colesterol bun

 

Colesterolul si serotonina

Cei care nu sunt familiarizați cu acest termen ar trebui să stie că serotonina este numită antidepresivul natural. Colesterolul ajută serotonina să funcționeze în parametrii normali. Astfel, persoanele cu un nivel foarte scăzut al colesterolului tind spre agresivitate. Chiar dacă acest lucru nu se aplică în toate cazurile, prin controlul nivelului colesterolului putem să evităm o posibilă depresie.

Protecția pielii

Colesterolul are un efect similar antioxidanților atunci când vine vorba de protejarea pielii noastre. Astfel, el acționează ca o barieră împotriva radicalilor liberi și scade riscul apariției de cancer de piele sau chiar al bolilor de inimă. 

Libidoul

Contrar unor credințe nejustificate, colesterolul influențează libidoul unei persoane. Acesta este influențat într-adevăr de hormoni cum ar fi estrogenul sau testosteronul, nicidecum de nivelul colesterolului din organism.

Xantelasmele

Acest termen medical definește niște depozite mici, de culoare galbenă, ce se pot găsi pe pleoapa inferioara a ochilor. Prezenta lor indica un nivel foarte ridicat de colesterol din organismul persoanei respective. Aceste depozite conțin grăsime, care este prezentă în cantități prea mari în sânge și atrage atenția asupra riscului unui atac de cord. 

 

Ceaiuri care scad colesterolul

 

Sistemul digestiv

Există o vorbă din popor ce afirmă că este rău cu rău dar mai rău fără rău. Corect, colesterolul poate fi nociv peste un anumit nivel, dar fără el sistemul nostru digestiv nu ar mai funcționa cum trebuie. Colesterolul este cel care ajută la formarea sărurilor biliare necesare pentru a asimila grăsimea din alimente. Atunci când nivelul colesterolului este foarte scăzut, aceste săruri biliare nu sunt produse în cantități suficiente pentru a putea ajuta organismul în procesul digestiv. Mai mult, colesterolul susține sănătatea peretelui intestinal.

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

Cele mai recente postări

PUBLICITATE

PUBLICITATE