Uncategorized

Totul despre kiwi

Text
Alina Grozea
Sursa
Revista Femeia.
Foto
Shutterstock
Desi nu arata prea imbietor pe dinafara, sub coaja maronie a acestui fruct, gasesti munitie de calitatea intai: pulpa zemoasa, duce-acrisoara, care ti se topeste in gura si bombardeaza organismul cu vitamina imunitatii.
kiwi.jpg

Bogat in minerale, vitamine (dintre care o impresionanta cantitate de vitamina C) si flavonoizi, substante care conserva tineretea si vigoarea tesuturilor, kiwi stie sa-si depaseasca rapid complexul de fruct nu foarte apetisant la prima vedere, pentru ca, odata ce gusti din miezul sau moale si verzui, te poti indragosti iremediabil de aroma lui speciala, revigoranta.

Iar beneficiile aduse sanatatii alcatuiesc o lista generoasa, pe care e bine s-o ai in vedere in intocmirea meniului tau zilnic, ce-i musai sa contina, in proportie de minimum 20%, fructe proaspete.

O explozie de sanatate

Pe langa vitamina C din belsug, care imunizeaza organismul si-l fereste de gripa, boli cardiovasculare si infectii, kiwi este o sursa importanta de vitamina E, cu rol de neutralizare a radicalilor liberi, cauza unor afectiuni grave precum cataracta, diabetul si artrita. Fructul contine fibre care previn cancerul la colon, normalizeaza valoarea colesterolului si protejeaza astfel inima.

DESCOPERA AICI RETETE CU KIWI!

Poate fi consumat fara probleme si de femeile insarcinate, precum si de hipertensivi, care se lovesc de interdictii in privinta multor alimente.

Performante de campion

In comparatie cu alte fructe, si ele peste masura de gustoase si sanatoase, kiwi iese castigator la multe probe de continut:

– E cea mai importanta sursa de luteina, substanta ce reduce riscul de aparitie a cancerului.
– Are mai multa vitamina C decat portocala.
– Semintele de kiwi incorporeaza toti nutrientii – proteine, vitamine, minerale.
– Contine mai mult potasiu decat bananele. Acesta ajuta inima sa functioneze eficient si controleaza presiunea arteriala.

Cum le alegi?

Fructul proaspat si bun la gust nu trebuie sa fie tare ca piatra, dar nici foarte moale. Ai grija sa nu aiba pete negre pe coaja! Cat despre marime, e la libera ta alegere: daca respecta conditiile enuntate anterior, si fructele mari, si cele micute sunt la fel de hranitoare.

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE