Trebuie sa stii asta: Care este diferenta dintre fructe si sucurile de fructe

Sursa
RTV NET
Foto
shutterstock
Consumul de fructe proaspete este recomandat nenumarati medici si nutritionisti, beneficiile acestuia asupra sanatatii fiind binecunoscute.
fructe_si_sucuri.jpg

Totusi, cei care aleg calea usoara de a consuma fructe, respectiv sucurile de fructe, fac o mare greseala, scrie RomâniaTV.net

 

 

Citeste si Ce fructe întretin cu adevarat tonusul si frumusetea 

 

În urma a trei studii de amploare, realizate în SUA, Marea Britanie si Singapore, s-a descoperit ca persoanele care consunam în fiecare saptamâna cel putin doua portii de anumite fructe întregi, mai ales afine, struguri, mere si pere, îsi reduceau riscul de a dezvolta diabet de tip 2 cu pâna la 23% în comparatie cu persoanele care consumau o singura portie pe luna.

 

Citeste si O singura doza de suc carbogazos pe zi mareste riscul de diabet 

 

În schimb, persoanele care consumau în fiecare zi o portie sau mai mult de suc de fructe înregistrau o crestere a riscului de a suferi de diabet de pâna la 21%.

 

„Consumul mai mare de anumite fructe, mai ales de afine, struguri, mere si pere, era asociat în mod semnificativ reducerii riscului de a dezvolta diabet de tip 2, pe când consumul sporit de suc de fructe era asociat unui risc sporit”, scriu autorii în noua cercetare.

 

Citeste si Ce se întâmpla daca mâncam fructe înainte de masa 

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE