TRECCIA CU NUTELLA

Drojdia o dizolvam impreuna cu doua lingurite de zahar si putin lapte cald.Separat intr-o craticioara sau un vas pentru microunde topim zaharul ramas in restul de lapte care nu trebuie sa fiarba.Untul il topim si pe el si punem ingredientele in vasul in care am pus faina cernuta,sarea si zaharul vanilat.Adaugam si drojdia si framantam cateva minute(10 min) pana aluatul devine elasic si nelipicios.Daca vi se pare prea moale mai adaugam o lingura,doua de faina(eu am mai pus una).Aluatul trebuie sa fie la fel ca acela pentru cozonac.Acoperim cu un prosop de bucatarie si-l lasam la dospit in jur de 40 de minute,trebuie sa-si dubleze volumul.Cand e gata dospit impartim aluatul in doua,intindem cu sucitorul doua dreptunghiuri pe care le ungem cu nutella pe toata suprafata.Le rulam si le punem intr-o tava acoperita cu hartie de copt.Acum vine partea frumoasa in care trebuie sa facem faimoasele taieturi.Asa ca m-am gandit ca un filmulet poate fi util si, cu maaaaari emotii am apelat la cameramanul de serviciu Deea,fiica mea.Dupa ce v-ati lamurit ,lasam aluaturile sa se odihneasca timp de jumatate de ora dupa care le ungem cu oul batut si presaram fulgii de migdale.Coacem in cuptorul incalzit inainte 35-40 de minute la foc moderat,pana se rumeneste frumos deasupra.

La cat de simple sunt ingredientele folosite nu ma asteptam sa iasa asa o treccia( de fapt doua)pufoasa,aromata si ciocolatoasa.Cu siguranta am s-o mai refac pentru ca este simplu de facut iar rezultatul este unul absolut delicios si va recomand sa o incercati macar o data.Sper ca v-am convins sa o testati pentru ca merita.Pofta buna!

Pentru aluat:

* 500 gr de faina(plus 1-2 linguri)
* 25 gr drojdie proaspata
* 300 ml lapte
* 100 gr unt sau margarina
* 50 gr de zahar
* un praf de sare
* un pliculet de zahar vanilat

Umplutura:

* 300 gr de nutella

Pentru ornat:

* 1 ou
* 30 de gr fulgi de migdale

Numar de portii
10
Calorii
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE