Uncategorized

Trei felii de sunca pe zi, limita de carne rosie pentru a preveni cancerul

Text
eCuisine
Sursa
Teleraph
Foto
Shutterstock
Oamenii ar trebui sa-si limiteze consumul de carne rosie la echivalentul a trei felii de sunca, un cotlet de miel sau doua felii de vita la cuptor pe zi.
sunca.jpg

Asta recomanda specialistii guvernamentali ai Comitetului de Consultanta Stiintifica pentru Nutritie al Marii Britanii. Aceste recomandari au ca scop reducerea riscului de cancer de colon. Dovezile arata ca acest risc creste in cazul in care consumul de carne rosie sau procesata depaseste 90 g pe zi.

Carnea rosie contine substante care au fost relationate cu cancerul de colon. Una dintre componente, in special, care da carnii culoarea, afecteaza colonul.

World Cancer Research Fund (WCRF) recomanda limitarea consumului de carne rosie gatita la 500g pe saptamana, adica 700-750g de carne negatita.

In plus, carnea procesata trebuie evitata complet, deoarece in acest caz riscul este si mai mare. WCRF sustine ca ar putea fi eliminate 3.800 de cazuri de cancer de colon daca am manca mai putin de 70 g de carne procesata pe saptamana si 1.900 de cazuri daca am manca mai putin de 70 g de carne rosie pe saptamana.

Potrivit studiului guvernamental, barbatii sunt cei care mananca mai multa carne procesata – 42% dintre acestia consuma peste 90 g pe zi, fata de 12% dintre femei.

“Carnea rosie poate face parte dintr-o alimentatie echilibrata. Este o sursa buna de proteine, vitamine si minerale, precum fier, seleniu, zinc si vitamina B, dar cei care consuma in exces trebuie sa reduca portiile”, spune profesorul Dame Sally Davies, medic.

 

Facebook Comments


cmanager

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE