Trei lucruri pe care ar trebui sa le stii despre GLUTEN

Sursa
RTV NET
Foto
shutterstock
Glutenul este din ce în ce mai folosit în panificatie. Inclusiv în România, putine produse comercializate în magazine nu contin gluten.
gluten.jpg

Intoleranta la aceasta substanta poate sa fie fatala în unele cazuri. În strainatate sunt dezbateri aprinse pe tema utilizarii acestei substante în produsele de panificatie, iar tot mai multi oameni evita sa consume produse ce contin gluten. Medicul Arthur Agatston a vorbit pentru CNN despre trei amanunte foarte importante legate de GLUTEN pe care  trebuie sa le cunoasca orice om.

 

1. Glutenul este un complex de proteine, se gaseste în unele alimente procesate din cereale – grâu, secara, orz – si în produsele de panificatie, precum pâinea sau pastele fainoase.

 

Mai nou, glutenul poate fi întâlnit si în anumite tipuri de ciocolata, în surimi, mezeluri, sos de soia, vitamine si în diverse paste de dinti, scrie RTV.NET. http://www.rtv.net/lucruri-pe-care-ar-trebui-sa-le-stii-despre-gluten_75024.html

 

Citeste si Cât de PERICULOASE sunt bauturile carbogazoase. Vezi sfaturile dr. Mencinicopschi (http://www.rtv.net/cat-de-periculoase-sunt-bauturile-carbogazoase–vezi-sfaturile-dr–mencinicopschi_75092.html)

 

Trebuie sa stiti ca gutenul este diferit de proteinele întâlnite în orez sau în carnea fripta la gratar.

 

Citeste si Atentie la ce manânci! Vezi ETICHETELE CARE TE PACALESC (http://www.rtv.net/atentie-la-ce-mananci-vezi-etichetele-care-te-pacalesc_60818.html)

 

2. Glutenul poate fi uneori o chestiune de viața și de moarte

 

Glutenul poate cauza îmbolnaviri grave, dar nu în cazul tuturor oamenilor. Exista persoane care refuza sa manânce produse care contin gluten pentru ca au dezvoltat o intoleranta psihologica fata de aceste alimente, dar exista si oamenii care au o intoleranta alimentara la gluten.

 

Descopera mai multe lucruri pe care trebuie sa le stii despre gluten pe RTV.NET. (http://www.rtv.net/lucruri-pe-care-ar-trebui-sa-le-stii-despre-gluten_75024.html)

 

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE