Turte cu piure de mazăre

1.Pune cartofii la fiert în apă cu sare. Toacă mărunt ceapa și călește-o în unt cu un praf de sare și usturoiul tăiat în fâșii subţiri. Când s-a înmuiat, adaugă mazărea, călește totul un minut, apoi toarnă o cană cu apă. Lasă să fiarbă la foc potrivit 15 minute. Dacă e nevoie, adaugă apă.

2.După ce a fiert mazărea,  las-o un minut să se răcorească, paseaz-o împreună cu menta,  iar piureul obținut dă-l deoparte, pe plită.

3.Când cartofii sunt fierţi, scurge-i și amestecă-i cu făina, praful de copt și gălbenușurile. Bate albușurile spumă și adaugă-le în aluatul de cartofi și făină. Sărează și piperează după gust.

4.Prăjește turte cât podul palmei, în grăsime încinsă. Scoate-le pe hârtie absorbantă, apoi servește-le cu piure de mazăre și roșii uscate tocate mărunt.

 

Chec cu mazare

Poza principala

piure_de_mazare_fotolia_52107110_subscription_xxl.jpg_c_dia_-_fotolia.com_mica.jpg

pentru piure:

500 g mazăre

1 lingură cu unt

1 ceapă

1 căţel de usturoi

1 vârf de cuţit de sare

3-4 frunze de mentă

 

pentru turte:

4-5 cartofi măricei

40 g făină de patiserie

4 ouă

¼ linguriţă praf de copt

sare, piper

ulei pentru prăjit

roșii uscate în ulei

 

Tarta cu piure de mazare

Inedite și surprinzatoare, turtele cu piure de mazăre sunt potrivite pentru o masă de sărbătoare.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE