Ulei de cătină

1. La un pahar cu fructe proaspete de catina , spălate şi mărunţite, adaugi un pahar cu ulei de măsline. 

2. Laşi vasul timp de trei săptămâni la temperatura camerei, agitându-l când şi când.

3. Strecori, zdrobeşti boabele de catina şi pui din nou în ulei. Laşi două zile la loc ferit şi călduros.

4. Torni uşor (ca să nu se tulbure uleiul curat) în sticle ce se închid ermetic. 

5. Borhotul rămas poate fi pus la uscat şi folosit la infuzii.

 Sirop de catina

Catina, planta vietii

 

Poza principala

ulei_mic.jpg

fructe de cătină

ulei de măsline

Este vorba despre uleiul de cătină pe care-l poţi face în casă, nu despre acela volatil care se extrage pe cale industrială.
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE