Uleiurile, pe-ntelesul tuturor

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Shutterstock
Nu folosesti alt ulei in afara celui de floarea-soarelui? Fa-ti curaj si probeaza alte cateva sortimente!
56_masline_shutterstock_93261901.jpg

La supermarket, sigur iti vor face cu ochiul mai multe tipuri pe care nu le-ai testat inca. Iti prezentam cateva varietati prietenoase cu sanatatea si-ti aratam cum sa le folosesti optim!

Ulei de masline
Cel mai laudat si cel mai cunoscut din categoria uleiurilor sanatoase, uleiul de masline are in compozitie o cantitate mare de grasimi monosaturate, bune pentru organism. Studiile arata ca acest sortiment protejeaza impotriva cancerului de san, impiedicand dezvoltarea tumorilor de tot felul daca este consumat cu regularitate. Alege unul extravirgin – gustul e extraordinar, iar beneficiile pe masura – si foloseste-l pentru salate! E bun si la gatit, dar numai la temperaturi mici, nicidecum prajit.

Ulei de rapita
Contine omega 3, omega 6, vitamina E si acidul alfalinolenic, care previn formarea cheagurilor de sange si regleaza tensiunea arteriala. In plus, poate fi folosit cu incredere pentru prajit – are o aroma discreta pe care si cei mai pretentiosi o vor agrea!

Ulei din seminte de in
Semintele de in sunt adevarate comori pentru sanatate fie ca le consumi ca atare sau sub forma de ulei. Nu folosi acest ulei la gatit, dar adauga-l la salate!

Chow Mein de porc

Ulei de palmier
Este un ulei care protejeaza impotriva radicalilor liberi, nu creste nivelul de grasimi din sange si nu patrunde in alimente. Ca si uleiul de rapita, are un punct de fum ridicat, asa ca il poti folosi chiar la prajit fara sa te temi ca devine neplacut la gust sau nesanatos.

Ulei de susan
Il gasesti in magazinele cu profil naturist sau bio. Este bun mai ales pentru persoanele care sufera de hipertensiune, dar si preventiv, ca sa-ti pastrezi inima sanatoasa. Scade colesterolul si iti sporeste energia.

Ulei de migdale
S-a demonstrat ca persoanele care consuma migdale zilnic au un risc mai mic de probleme ale inimii. Ei bine, acelasi efect il obtii si daca folosesti uleiul de migdale! Pentru ca are un punct de ardere scazut, este indicat mai ales ca ingredient in preparatele reci.

Ulei de struguri
Un ulei mai putin cunoscut, dar foarte sanatos! Bogat in grasimi polinesaturate, scade nivelul de colesterol rau din sange (LDL), creste valorile colesterolului bun (HDL) si contribuie la mentinerea elasticitatii vaselor de sange. Totodata, protejeaza stomacul si colonul. Excelent in salate!

 

Supă-cremă de linte roșie

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE