Un dulce ușor

1.Amestecă într-o crăticioară untul cu cacaua, laptele, 300 g de zahăr și ţine pe foc mic până se omogenizează. Lasă apoi să se răcească.
 
2.Adaugă gălbenușurile, pe rând, făina și praful de copt, încorporează albușurile bătute spumă cu un praf de sare și restul de zahăr, zahărul vanilat. La final, adaugă nuca măcinată și amestecă.
 
3.Unge o tavă și tapeteaz-o cu hârtie de copt. Toarnă compoziţia și dă la cuptor, la foc potrivit, pentru 30- 40 de minute (nu uita de testul scobitorii!). Lasă să se răcească în tavă și taie blatul în două straturi.
 
4.Bate frișca, adaugă crema de brânză (scurge zerul dacă s-a lăsat), zahărul și vanilia. Pune crema între blaturi, dar păstrează și pentru ornat. Decorează cu sirop gros de fructe și frunze proaspete de mentă.

Poza principala

dulce_usor_mica.jpg

Pentru blat :
    250 g unt
    50 g cacao
    1/2 lapte
    350 g zahăr
    4 ouă
    1 plic praf de copt
    200 g făină
    2 pliculețe cu zahăr vanilat
    50 g miez de nucă măcinat
    sare

Pentru cremă :
    400 ml frișcă lichidă
    200 g cremă de brânză
    100 g zahăr
    1 fiolă esenţă de vanilie

Pentru decor :
    sirop de mentă
    mentă
    câteva frunze

Deloc pretenţioasă, dar de mare efect, se potriveşte perfect şi la masa de duminică, şi la o aniversare.
Numar de portii
8
Facebook Comments

iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE