Un nou studiu confirmă: Dieta mediteraneană reduce riscul de probleme cardiace

Sursa
RTV.NET
Foto
Fotolia
Dieta mediteraneană, sanatate pentru inima
fotolia_49053105_subscription_xxl.jpg

Un nou studiu confirmă: Dieta mediteraneană reduce riscul de probleme cardiace

Unul dintre studiile-test cele mai îndelungate şi mai riguroase sub aspect ştiinţific care au avut ca obiect dieta mediteraneană indică faptul că aceasta poate scădea posibilitatea apariţiei de probleme cardiace, şi îndeosebi atacuri de cord, la persoanele în vârstă foarte expuse la acest risc.

Citeşte şi Beneficii ale dietei mediteraneene la care nu te-ai fi gândit

La acest studiu, care s-a desfăşurat în Spania pe o perioadă de cinci ani, au participat 7500 de persoane. Dintre acestea, cele care au mâncat în stil mediteranean – cu cantităţi mari de ulei de măsline sau nuci – au prezentat un risc cu 30% mai mic de a suferi probleme cardiovasculare majore, comparativ cu cei care au urmat un regim sărac în grăsimi, scrie RTV.NET.

Dieta ideală pentru a slăbi, descoperită de cercetători

Majoritatea acestor persoane luau şi medicamente împotriva colesterolului şi hipertensiunii, iar cercetătorii nu le-au modificat schemele de tratament clasic, a menţionat conducătorul studiului, dr.
Ramon Estruch, de la Spitalul clinic din Barcelona. Dar, ca prim pas pentru prevenirea problemelor cardiace, ‘considerăm că dieta este mai bună decât un medicament’, pentru că nu are efecte adverse. ‘Dieta funcţionează’, a insistat acesta.

Află pe RTV.NET în ce constă dieta mediteraneană.

Facebook Comments

Taguri

iulian.cazacu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE