Uncategorized

Unde poti sa faci cumparaturi ieftine in Bucuresti

Text
Alexandra Badita
Sursa
b365.realitatea.net
Foto
Shutterstock
Situatia economica actuala a dezvoltat in randul tot mai multor romani reflexul de se uita mai intai la pret inainte sa cumpere un produs.
supermarket.jpg

Astfel, oamenii fac comparatii intre sumele de pe etichetele de la raft si uneori chiar intre supermarketuri. Pentru a-si multumi clientii, comerciantii se intrec in reduceri si promotii, astfel incat sa nu inregistreze scaderi de vanzari.

In Bucuresti, preturile difera de la un magazin la altul, chiar si in acelasi cartier. Un studiu facut de b365.ro in supermarketurile de la colt de strada arata diferenta de bani platita pentru aceleasi produse, in ciuda reclamelor care anunta “cele mai mici preturi”. De exemplu, bucurestenii care isi fac cumparaturile de la Mega Image Piata Amzei, increzatori in sloganul “preturi mici, tot timpul”, vor plati pentru un kilogram de ceafa de porc fara os 24,99 lei, mai mult decat la Billa si la Angst. Este adevarat ca pretul este cu putin sub 27,2 lei, atat cat costa kilogramul la Nic Supermarket, insa la Carrefour Market Gorjului kilogramul de ceafa de porc fara os este 21,99 lei, respectiv 17,99 lei la Profi Str. Ritmului. Billa in schimb ofera un pret promotional pentru pulpa de porc, cu doar 12,99 lei/kg.

Cand vine vorba de fructe si legume, preturile difera in functie de distribuitorul supermarketului, consumatorii din Capitala ajungand sa plateasca mai mult decat la magazinul de alaturi, din aceeasi zona. De pilda, kilogramul de cartofi are un pret variabil, intre 0,89 lei la Billa si 1,99 lei la Carrefour Market Gorjului. La rosii, pretul pe kilogram variaza si mai mult, chiar daca la Nic Supermarket, G’market Colentina sau Carrefour Market Gorjului se plateste o suma medie de 2 lei/kg, daca mergeti la Angst in Piata Amzei puteti plati chiar dublu, kilogramul de rosii costand 4,1 lei acolo. Tot acolo veti gasi si cea mai scumpa varza, cu 1 leu/kg, in timp ce concurenta o vinde sub acest pret, cea mai ieftina fiind la Carrefour Market Gorjului, unde costa doar 0,62 lei.

La pepenii verzi, avem cam aceeasi situatie, cu 1 leu/kg la Angst si 0,5 lei/kg in medie la celelalte supermarketuri. Cei mai ieftini struguri ii puteti cumpara de la Profi Ritmului, cu doar 2,99 lei/kg, in schimb daca mergeti la Mega Image, puteti plati 6,99 lei/kg. La Billa veti gasi cele mai ieftine banane si mere, cu cate 2,99 lei/kg. Cu toate acestea, la Angst, bananele au un pret de 4,7 lei/kg, in timp ce kilogramul de mere poate ajunge la Mega Image Piata Amzei chiar si la 7,99 lei. Diferentele nu sunt deloc de trecut cu vederea, asa ca trebuie mai degraba sa inspectati cu atentie piata inainte de a va face cumparaturile.

Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTEPUBLICITATE