Unt de pere

1. Taie perele in sferturi si indeparteaza cotorul si semintele. Pune-le intr-un vas si acopera-le cu apa. Lasa- le pe foc pana se inmoaie (30 de minute).

2. Scoate perele si trece-le printr-o sita deasa. Adauga zaharul si amesteca pana se dizolva complet. Aromatizeaza cu nucsoara si coaja de portocala. Toarna sucul de portocala si pune din nou pe foc, amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda de fund. Lasa circa o ora.

3. Compozitia astfel obtinuta pune-o in borcanele sterilizate, inchide-le bine si da-le la bain-marie timp de zece minute.

Prajitura cu pere si miere

Pere in aluat

Poza principala

shutterstock_26736532_mica.jpg

2 kg pere potrivite
2 cesti cu zahar
1 lingurita coaja de portocala rasa
1 lingurita cu nucsoara proaspat macinata
1 cescuta cu zeama de portocala

Untul de pere este perfect cu tartine, cereale, iaurt sau alte combinatii delicioase. In plus, daca il incalziti, aveti imediat un delicios sos de pere pentru orice preparat care va place.
Numar de portii
4 borcane
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE