Uncategorized

Usturoiul de la A la Z

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Shutterstock
Din cele mai vechi timpuri, usturoiul a fost folosit ca aliment si… tratament. Egiptenii îl foloseau la masa, dar si ca medicament împotriva a 22 de boli.
50_shutterstock_90419112.jpg

Antioxidant foarte puternic, usturoiul contine mangan, zinc, seleniu, germaniu, vitaminele A si C. Astenia, afectiunile pulmonare, astmul sunt ameliorate cu ajutorul usturoiului.

Bolile inflamatorii (artrita, bronsita, apendicita etc) si bolile degenerative (scleroza în placi, fibromialgia etc) pot fi încetinite sau chiar stopate printr-un consum constant de usturoi.

Cardiacii vor fi mai în siguranta daca vor manca usturoi cu regularitate. Acesta regleaza tensiunea, îndepartand riscul de infarct.

Durerile de urechi pot fi combatute prin introducerea în ureche a unei jumatati de catel de usturoi maruntit, înfasurat într-un tifon, în care de asemenea se picura putin ulei.

Echilibreaza nivelul de zahar din sange, fiind recomandat cu caldura diabeticilor.

Guta, cauzata de un metabolism deficitar, se poate trata cu… usturoi. Acesta, diuretic natural, ajuta la eliminarea surplusului de uree din sange, la reglarea metabolismului etc.

Insomnia poate fi vindecata consumand seara, înainte de culcare, o cantitate mai mare de usturoi. Infuzia de usturoi curata plagile, arsurile si ranile usoare.

Moneda de schimb. Atat era de bun usturoiul, încat egiptenii si alte popoare antice îl foloseau ca moneda de schimb.

Proliferarea bacteriilor în stomac poate fi oprita de compusii sulfurati din usturoi, producerea elementelor cancerigene (nitrosamine) fiind serios încetinita, astfel fiind înlaturat si riscul cancerului la stomac.

Reduce stocarea grasimilor în organism si favorizeaza eliminarea lor, precum si a deseurilor. Se depune astfel mai putina grasime în sange si în tesuturi.

Stimulent al sistemului imunitar, creste puterea globulelor albe, datorita continutului bogat de seleniu si germaniu. Aceste elemente sunt bogate în compusi antioxidanti sulfurati netoxici si biodisponibili.

Viermii intestinali pot fi anihilati astfel: macerezi în apa sau lapte fiert 3 catei de usturoi zdrobiti, timp de 6-8 ore. Bei apoi acest amestec, în fiecare dimineata, cate o cana, timp de 3 saptamani.

Facebook Comments


iulian.cazacu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE