Utilizari uluitoare ale… usturoiului

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Multe dintre alimente nu sunt doar benefice sănătăţii sau excelente la gust, ci se pricep destul de bine să se facă utile şi-n alte contexte. Iată la ce (mai) e bun usturoiul!
usturoi.jpg

Se ştie că usturoiul e un aliment care-ţi îmbunătăţeşte imunitatea, te scapă de răceală, de paraziţi, are efect afrodisiac şi e un antibiotic natural. Ei bine, calităţile lui nu se sfârşesc aici…

 

Înlătură acneea

Un remediu eficient împotriva coşurilor este usturoiul pisat. Pielea ta nu va mirosi prea îmbietor o vreme, însă proprietăţile antibacteriene ale usturoiului vor pune în umbră acest disconfort.

 

Lasagna cu vită şi usturoi

 

Stimulează creşterea părului

Masajul cu zeamă de usturoi la rădăcina părului descurajează căderea acestuia chiar şi în cazul bărbaţilor predispuşi la calviţie. Fă acest tratament de două ori pe săptămână, înainte de a te spăla pe cap.

 

Vinete cu usturoi si ghimbir

 

E un excelent pesticid

Gângăniile care-ţi distrug gradina se sperie nevoie mare de usturoi! Iată cum poţi realiza un spray pesticid: zdrobeşte trei căpăţâni de usturoi şi lasă-le 24 de ore într-un vas cu două linguri de ulei mineral. Îndepărtează apoi usturoiul, uleiul amestecă-l cu o lingură de detergent  pentru vase, adaugă apă şi pune lichidul într-un recipent cu atomizor. Pulverizează apoi peste plantele infestate.

 

Maioneza cu usturoi

 

Repară sticla

Ştiai că usturoiul este un excelent adeziv natural? El poate fi folosit pentru a astupa microfisurile din sticlă, împiedicând astfel ca geamul să se spargă din cauza lor. Zdrobeşte un căţel de usturoi şi cu sucul unge bine sticla, în zona afectată de fisuri, până când lichidul pătrunde în interior. 

 

Supa de rosii si usturoi

 

Scoate aşchiile

Când îţi intră o aşchie în deget, te doare ascuţit, dar gândul că trebuie scoasă de-acolo te sperie mai rău decât durerea. Ei bine, încearcă acest truc ciudat: aşază o felie subţire de usturoi deasupra leziunii şi fixeaz-o cu un bandaj. Usturoiul va face ca, după câteva ore, aşchia să iasă singură din piele!

 

Legume la cuptor cu usturoi

 

E momeală pentru peşti!

Mirosul puternic de usturoi îndepărtează insectele, dar atrage peştii. Spune-i soţului tău pasionat de pescuit să ia cu el pe baltă câţiva căţei de usturoi. Somnul, crapul, păstrăvul şi bibanul sunt doar câteva specii de peşte ce nu pot rezista în faţa unui asemenea “festin”.

 

Somon cu ierburi si usturoi

Facebook Comments

Mariana.F

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE