Vin de macese

Macesele, spalate bine si curatate de cozi, le punem intr-o damigeana si turnam peste ele zaharul dizolvat in apa calduta. Acoperim damigeana cu tifon dat in doua si un capac de tabla si o lasam 15 zile la o temperatura de 20-22 de grade Celsius. Nu uitam sa o agitam o data pe zi. Cand atingem acest termen, fermentatia s-a incheiat. Cu un furtun, extragem lichidul, avand mare grija sa nu-l tulburam cu drojdia de pe fundul vasului. Il turnam intr-o damigeana curata, astupata bine cu un dop de pluta, pe care il pastram la rece alte 15 zile. Vinul de macese e gata, putem sa-l bem cu incredere, dar inainte de asta il punem in sticle (sticle, nu peturi!) astupate cu dopuri noi de pluta. N-o sa-l bem pe tot o data. Vinul de macese se pastreaza la rece.

Vin fiert cu mere

Sirop de zmeura si levantica

2 kg macese 2,5 kg zahar 8 l apa.

Sirop de afine

Vinul de macese, preparat fara zahar, este indicat bolnavilor de diabet. Cu zahar, acest vin este o delicatesa pentru toata lumea.
Numar de portii
5
Facebook Comments

Taguri

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE