Vin fiert cu mere

1. Spală fructele și taie-le felii. Pune pe foc vinul cu zahărul.

2. Încinge o tigaie pe foc mic și încălzește condimentele, cât să înceapă să degaje miros. Pune-le în vin și mai lasă pe foc 5-7 minute (nu trebuie să fiarbă).

3. Adaugă fructele, acoperă vasul și mai lasă pe foc alte 5 minute, cât să dea împreună un clocot.

4. Strecoară în căni și servește imediat.  Fructele se pot servi, sunt delicioase la gust, dar conțin foarte mult alcool.

 

Sugestie. Pentru a forma gulerul de zahăr, umezește marginile cănilor cu apă sau zeamă de lămâie (dacă preferi combinații de gusturi) și presează-le într-un castronel cu zahăr, cât să se lipească bine cristalele de zahăr de sticlă.

 

Sănătate într-un pahar: beneficiile vinului rosu

Poza principala

vin_fiert_mic.jpg

750 ml vin (roșu sau alb)

2 linguri cu zahăr brun

3 mere ionatane

1 portocală

7-8 cuișoare

7-8 boabe de piper negru

1 baton de scorțișoară

1 steluță de anason

zahăr alb

 

Vinuri vindecatoare

Reteta de vin fiert cu mere este ingredientul simplu și la-ndemână pentru o seară perfectă în compania celor dragi.
Numar de portii
2-3
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE