Vinete à la Acapulco

1. Spală vânăta, pune-o în apă clocotită şi las-o să fiarbă 10 minute. Scoate-o şi las-o să se răcorească, apoi cojeşte-o şi tai-o cubuleţe (de vreo 2 cm).

2. Trage ciupercile la tigaie într-o lingură cu ulei încins. Când s-au rumenit, dă-le deoparte. Separat, amestecă pesmetul cu parmezanul.

3. Unge cu unt o tavă de ceramică apoi pune un strat de cubuleţe de vinete, 2-3 cubuleţe de unt, sare şi piper, apoi un strat din ardeii tăiaţi fâşii, un strat din ciupercile rumenite, pasta de roşii, din nou cubuleţe de vinete şi, în fine, strat groscior din pesmetul amestecat cu parmezan

4. Mai pune câteva cubuleţe de unt, apoi dă la cuptor, la foc protrivit, cam 30 de minute. Serveşte cu busuioc verde deasupra.

Credit foto: Photoland/Profimedia

 

Truc. Pesmetul cel mai bun este cel pe care ţi-l prepari singură. Pune felii de pâine mai veche în tava cuptorului şi lasă, la foc potrivit, până se rumenesc. Scoate-le din cuptor şi lasă la loc aerisit să se răcească/usuce bine. Pune-le într-un şervet curat şi cu ciocanul de bătut carnea sfărâmi uşor feliile de pâine prăjită. Vei obţine un pesmet mai mare, dar foarte bun pentru gratinuri şi şniţele.

 

Terină de vară (lacto-vegetariană)

Poza principala

vinete_mici.jpg

1 vânătă mare

100 g pesmet din pâine prăjită (poate fi mai măricel)

100 g parmesan ras

60 g unt 

250 g ciuperci proaspete 

1 lingură cu ulei 

100 g pastă de roşii 

2 ardei graşi 

busuioc

1 linguriţă cu sare 

1/2 linguriţă cu piper negru măcinat

 

Dovlecei pane

Când te gândeşti la Acapulco, îţi vin în minte plaja, cerul fantastic, femeile superbe. Dar şi ele mănâncă, nu? De pildă, vinete specialitatea casei.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Mariana.F

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE