Aperitive si salate Legume Slowly Veggie Uncategorized Vegetarian

Vinete cu usturoi și dressing de verdețuri

Simte-te exact ca într-o vacanță în Italia!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 20 de porții (servite ca fel principal)

Ingrediente:

  • 1 kg vinete, tăiate rondele
  • 100 ml ulei măsline
  • 5 lingurițe oțet din vin roșu
  • 1 linguriță zahăr
  • 4 căței usturoi, feliați
  • 1 legătură dementă și una de pătrunjel, fin tocate

Modalitate de preparare:

  1. Ungeți fiecare rondea cu ulei de măsline.
  2. Coceți pe un grătar sau într-o tigaie antiaderentă, până când devin aurii.
  3. Așezați vinetele gătite pe un platou.
  4. Se încălzește oțetul de vin roșu cu zahăr într-o tigaie mică până când s-a dizolvat, apoi se varsă peste feliile de vinete.
  5. Se încălzește uleiul rămas într-o tigaie, se adaugă usturoiul și se prăjește ușor, apoi se toarnă usturoiul si uleiul intr-un castron mic.
  6. Chiar inainte de servire, împrăștie amestecul de usturoi cu ulei împreună cu verdeața tocată peste vinete.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE