Vinete mediteraneene

1. Caliti ceapa pentru cateva minute intr-o lingura de ulei, adaugati usturoiul si mai gatiti inca 5 minute. Puneti apoi rosiile si pasta de tomate si fierbeti pentru 10-15 minute pana intreaga compozitie se ingroasa. Asezonati.

2. Taiati fiecare vanata in cate 8 felii subtiri. Alegeti cele mai mari 12 felii, ungeti-le cu ulei si dati-le pe gratar, la foc mic, pana se rumenesc. Puneti-le deoparte pe hartie de copt. Asezati pe gratar si celelalte felii, apoi taiati-le si lasati-le deoparte intr-un castron.

3. Adaugati 4 linguri din sosul de rosii preparat la Pasul 1, alaturi de masline, peste vinetele taiate din castron si amestecati bine. Puneti jumatate din cantitatea de sos de rosii in tava pe care urmeaza sa o folositi.

4. Setati cuptorul la 200 grade Celsius. Puneti feliile de vinete pe un tocator si impartiti umplutura de rosii si masline intre cele 12 felii. Presarati jumatate din cantitatea de branza si jumatate din frunzele de busuioc, taiate. Rulati fiecare felie si asezati-le in tava, peste rosii, cu partea rulata in jos. Adaugati ce a mai ramas din sosul de rosii peste vinete, apoi presarati branza ramasa. Coaceti pentru 20 de minute, apoi presarati frunzele de busuioc ramase si serviti.

Poza principala

rexfeatures_1212269f_mica.jpg

1 ceapa, taiata
3 linguri ulei de masline
1-2 catei de usturoi
400 g rosii taiate
1 lingura paste de tomate
sare si piper negru proaspat macinat
2 vinete medii
60 g masline, taiate
60 g mozzarella gratinata
10 frunze de busuioc

O gustare de sine statatoare sau o garnitura delicioasa, in functie de preferintele voastre.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Admin

Comentarii

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE